فیلتر

به عنوان تعریفی برای فیلتر (فیلتر دیزل ژنراتور) می توان گفت فیلتر سبب رسیدن مواد خالص روغن ، سوخت ، آب و هوا به موتور دیزل ژنراتور می شود. در واقع فیلتر به عنوان یک صافی برای دیزل ژنراتور عمل می کند که سبب گرفته شدن ناخالصی ها و آلودگی های مواد ورودی به موتور دیزل می شود. فیلترهای متفاوتی در دیزل ژنراتور وجود دارند که از جمله آن ها می توان به فیلترهای روغن ، فیلتر هوا ، فیلتر آب و فیلتر سوخت اشاره نمود. با تعویض به موقع فیلتر دیزل ژنراتور می توان استهلاک دستگاه را کاهش داد و در عوض راندمان سیستم را افزایش داد.

 

زمان تعویض فیلتر دیزل ژنراتور

برای عملکرد دیزل استاندارد خاصی را در نظر می گیرند به طوری که بعد از ۸ ساعت کار مداوم می بایست دستگاه به مدت ۲ ساعت خاموش باشد . در این حالت پس از هر ۱۰۰ ساعت فعالیت دیزل ژنراتور می بایست روغن موتور و هر ۲۰۰ ساعت ، فیلتر روغن موجود در دیزل ژنراتور را تعویض نمود. زمان تعویض فیلتر سوخت پس از دو بار تعویض فیلتر روغن یا هر ۳۰۰ ساعت کارکرد دیزل ژنراتور است. به ازای هر ۵۰ ساعت روشن بودن دیزل فیلتر هوا می بایست بادگیری شده و زمان تعویض آن پس از هر سه بار تعویض شدن فیلتر روغن یا هر ۴۰۰ ساعت کارکرد دیزل ژنراتور است. پس از دو بار تعویض فیلتر سوخت می بایست فیلتر آب گیر دیزل ژنراتور را تعویض نمود.

فیلتر روغن دیزل ژنراتور

همانگونه که می دانید دیزل ژنراتور به هنگام کار دچار استهلاک شده و موتور آن به شدت گرما تولید می کند. این امری طبیعی است زیرا دیزل ژنراتور نیز مانند هر دستگاه الکتریکی دیگری به هنگام کار و راه اندازی از خود گرما ساطع می کند. اگر این گرما ایجاد شده در موتور باقی بماند سبب آسیب رسیدن به دیزل ژنراتور شده و از عمر دستگاه می کاهد. به منظور جلوگیری از ایجاد این حالت از روغن موتور دیزل ژنراتورها استفاده می شود که سبب کاهش یافتن استهلاک دیزل شده و گرمایی را که درون موتور به واسطه کار کردن آن ایجاد شده را از بین می برد. فیلتر روغن از جمله فیلترهای صنعتی دیزل ژنراتور است. سرویس و نگهداری و روغن کاری تجهیزات داخلی موتور دیزل ژنراتور باید به صورت پیوسته انجام گیرد تا به موتور آسیب نرسد. برای اینکه بتوان طول عمر موتور را افزایش داد باید در هنگام روغن کاری از روغنی استفاده شود که فاقد آلودگی و دارای کیفیت مناسبی باشد تا موتور در بهترین شرایط عملکرد خود باشد . ذرات ریزی که ممکن است در روغن موتور وجود داشته باشند ممکن است سبب بسته شدن مسیری شود که روغن موتور از آن طریق به موتور وارد می شود. برای جلوگیری از این مشکل می بایست از یک فیلتر روغن در مسیر روغن ورودی به موتور استفاده نمود.

قرار دادن فیلتر روغن مناسب در دیزل ژنراتورها سبب می شود حرارت تولیدی در موتور کاهش یابد و در درجه هوایی پایین دیزل به راحتی روشن شود و شروع به کار کند. همچنین در زمانی که دیزل ژنراتور برای مدت های طولانی مورد استفاده قرار می گیرد استفاده از فیلتر روغن مناسب سبب می شود موتور راندمان بالاتری در سرعت های زیاد داشته باشد. معمولا فیلترهای روغن در اندازه ها و جنس های متفاوتی در صنعت موجود هستند که هر نوع از ان ها برای یک نوع دستگاه خاص مورد استفاده قرار می گیرند.

به عنوان مثال برخی از آن ها از مواد مصنوعی ساخته شده اند اما برخی دیگر سیلندرهای ناودانی فلزی هستند. این فیلترهای روغن دارای سوراخ هایی به اندازه ۳ میکرومتر هستند که در برخی فیلترهای روغن این اندازه می تواند افزایش یابد. توجه به این نکته ضروری است که برای حفظ کارایی موتور می بایست از فیلترهای روغن مناسبی استفاده کنیم.

فیلتر هوای دیزل ژنراتور 

مانند هر دستگاه الکتریکی ، دیزل ژنراتور نیز نسبت به ورود آلودگی و ذرات ریز موجود در هوا واکنش نشان می دهد. همانگونه که در مباحث قبلی گفته شد ورود آلودگی به دیزل ژنراتور سبب آسیب رسیدن به موتور دستگاه و در نتیجه کاهش کارایی و راندمان آن و نهایتا کاهش یافتن طول عمر مفید دیزل ژنراتور خواهد شد. برای جلوگیری از این وضعیت استفاده از فیلتر هوا برای دیزل ژنراتور الزامی است.

برای توضیح نحوه عملکرد فیلتر هوا دیزل ژنراتور می توان گفت فیلتر هوا می تواند هوای ورودی به فیلتر را تسویه کند و از این طریق سبب می شود هیچگونه آلودگی به موتور وارد نشود. در این صورت راندمان دیزل ژنراتور بیشتر و در نقطه مقابل آن مصرف سوخت دیزل کمتر می شود. در این صورت موتور داغ نمی کند و restart ها و خاموشی های پیش بینی نشده در دیزل ژنراتور رخ نمی دهد.

 

انواع فیلترهوا

فیلترهای هوا با توجه به نوع دیزل ژنراتوری که در آن استفاده می شوند و تکنولوژی ساخت خود به انواع متفاوتی تقسیم بندی می شوند. در صنعت ، فیلتر هوا دیزل ژنراتور به ۴ نوع تقسیم می شوند :

۱- فیلترهای هوای کاغذی که در این نوع فیلترها کاغذی دارای چین وجود دارد که هوای آلوده به هنگام وارد شدن به موتور به پیش فیلتر وارد شده و کاغذ موجود در فیلتر سبب جذب ذرات آلوده آن گردیده و هوای بدون آلودگی به موتور وارد می شود.

۲- فیلترهای هوای روغنی هوای آلوده را گرفته و ذرات موجود در هوا را در روغن درون خود حل کرده و سپس هوای پاک را به موتور وارد می کنند.

۳- فیلترهای اسفنجی

۴- فیلترهای پنبه ای

فیلتر سوخت دیزل ژنراتور

در فیلترهای سوخت دیزل ژنراتور فرآیند فیلتر کردن آلودگی های موجود در سوخت به این صورت است که سوخت دیزل ابتدا به فیلتر و بالای محفظه ی فیلتر وارد می شود و از مسیر شبکه ای سوراخ دار و منافذ ریز روی کاغذ عبور می کند. در مرحله بعدی اگر سوخت دارای ناخالصی باشد این مواد از سوراخ هایی که روی کاغذ وجود دارند رد نمی شوند و سوخت خالص و بدون ناخالصی از فیلتر سوخت رد می شود. به این ترتیب ناخالصی های موجود در سوخت توسط فیلتر سوخت دیزل ژنراتور گرفته می شود .

 

 

فیلتر آب دیزل ژنراتور

از فیلتر آب دیزل ژنراتور به منظور جداسازی ذرات ناخالصی موجود در ماده خنک کننده ای که برای خنک کردن موتور دیزل به آن اضافه می کنیم استفاده می شود. چون منافذ این فیلتر نسبت به سایز ناخالصی های موجود در مایع کوچکتر هستند ناخالصی ها از فیلتر عبور نکرده و نمی توانند وارد موتور دیزل شوند. از لحاظ اتصال فیلتر آب دیزل ژنراتور به صورت مستقیم به موتور دیزل ژنراتور متصل می شود و دارای یک کنتاکت می باشند که در بالای فیلترآب قرار گرفته و به صورت الکتریکی عمل می کند. در این حالت فیلترآب وظیفه جداسازی آلودگی ها و ناخالصی های موجود در مایع ورودی به فیلتر را به عهده دارد. این نوع فیلترها با توجه به کارایی در اندازه های مختلفی طراحی می شوند و دارای ظرفیت های مختلفی نیز می باشند . در موتورهای دیزل دارای ۶ سیلندر یا کمتر از فیلترهای آب با سایز کوچک استفاده می شود. این نوع فیلتر شامل موادی با خاصیت شیمیایی است و میزان غلظت مایع فیلتر شده همواره ثابت می ماند.

 

خرید انواع فیلترها

از طریق وبسایت پرایم انرژی قیمت لحظه‌ای فیلترها را استعلام کنید و اقدام به ثبت سفارش کنید.
کارشناسان ما همواره شما را راهنمایی خواهند کرد.

فیلتر ولوو
انواع فیلتر